Om

Om

Taekwondo er meget mere end en kampsport. Det er også en livsindstilling med værdier som: respekt, disciplin, selvtillid og selvværd, personlig sikkerhed og udvikling, samt ikke mindst et socialt netværk.

Man opnår såvel fysiske som personlige færdigheder, der kan følge én gennem hele livet. Det er op til den enkelte udøver at udnytte og bestemme sig for, i hvilken retning man vil gå, og der er mulighed for at tilpasse fokus til éns fysiske færdigheder, formåen og temperament. Man kan dyrke Taekwondo, fra man er 3 til 90 år – og stadig lære nye ting.

Og ja, Taekwondo er andet end træning. Det er også stævner og konkurrencer i form af kamp eller teknik, og ikke mindst sociale arrangementer i selve klubben eller på tværs af klubber i forbindelse med bl.a. fællestræninger, påskelejre og sommerlejre.

Og nej, Taekwondo er ikke farlig. Den daglige træning giver nødvendig smidighed, styrke og hurtighed. Ved konkurrencestævner, som er frivillige, forebygges skader gennem regler og udstyr. I forhold til andre kontakt-idrætsgrene (fodbold, håndbold m.v.) er der meget få skader i Taekwondo.

Taekwondo er en koreansk kampsport, som kan føre sin historie mere end 2000 år tilbage. Dengang brugte man Taekwondo til at forsvare sig mod angreb fra dyr og senere også mod fjendtlige angreb fra mennesker.

Taekwondo har udviklet sig til en international anerkendt sportsgren og er en olympisk disciplin. Danmark har gennem tiderne haft flere olympiske og internationale mestre. Flere koreanske stormestre har gennem tiderne slået sig ned i netop Danmark og bidraget til udbredelsen og udviklingen af Taekwondo i Danmark.